Most jól járhat, aki ilyen állatot tart: nagy segítség érkezhet ezeknek a gazdáknak

Most jól járhat, aki ilyen állatot tart: nagy segítség érkezhet ezeknek a gazdáknak

agrarszektor.hu
Az állatjóléti támogatások az állatjóléti feltételek javításán túl az állomány állategészségügyi állapotát, ezzel pedig az állattartás hatékonyságát is növelik, ezért a Közös Agrárpolitika 2023-tól induló új szakaszában az agrártárca bővíteni kívánja az állatjóléti programok körét. Erre a támogatási lehetőségre a húsmarhatartók is számíthatnak - mondta Feldman Zsolt Keszthelyen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán megrendezett eseményen az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kifejlette: az Európai Bizottságnak tavaly év végén benyújtott KAP Stratégiai Tervben számos tervezett intézkedés segíti a húsmarha ágazatot. Az állattartó telepek fejlesztési lehetőségei, a termeléshez kötött ágazati támogatások vagy a gyepgazdálkodáshoz kapcsolódó számos intézkedés jelentős segítséget jelent az állattartóknak a jövedelmező és fenntartható módon történő gazdálkodásban - jelentette ki az államtitkár a húsmarhatenyésztők tanácskozásán.

Feldman Zsolt a húsmarhatenyésztés hazai tenyésztő egyesületeinek tanácskozásán kiemelt célként jelölte meg az állatjóléti támogatási lehetőség megteremtését az ágazatban, amely jelentősen hozzájárulhat a higiéniai-, a takarmányozási- és a tartási körülmények javításához. A támogatási konstrukció részleteiről jelenleg is egyeztetéseket folytat az agrártárca a Magyar Állattenyésztők Szövetségével, valamint az Európai Bizottsággal.

Az államtitkár meggyőződése szerint a KAP változásairól, a támogatások új feltételeiről minél előbb tájékoztatni kell a gazdálkodókat, mindenkinek az az érdeke, hogy a 2023-as új gazdálkodási évet már a változások ismeretében, arra felkészülten kezdhessék meg az állat- és növénytermesztők, valamint az élelmiszeripari szereplők. Mint az már ismert, a kormány a vidékfejlesztési forrásokat nemzeti költségvetésből háromszorosára növelte, így az itt rendelkezésre álló forrás az agrárium minden területének, így a húsmarhatenyésztőknek is biztosítja a fejlődés lehetőségét. Az elképzelések szerint a támogatáspolitika kiemelten ösztönzi a termelői együttműködések közös fejlesztéseit. Az agrártámogatásoknak elsősorban a hozzáadott érték és a hatékonyság növelését kell szolgálniuk - mondta Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?