Fontos felmérés indul a magyar településeken: a lakosság segítségét kérik

Fontos felmérés indul a magyar településeken: a lakosság segítségét kérik

MTI
Az erdei fülesbaglyok fészkelőállományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Az egyesület legutóbb a telelő erdei fülesbaglyok felmérésekor kérte a lakosság segítségét januárban. A szervezet az évek alatt szerzett pozitív tapasztalatok alapján folytatja a fajra vonatkozó országos adatgyűjtést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Most a lakott területeken is leggyakoribb erdei fülesbaglyok fészkelőállománya felmérésében tudnak segíteni az emberek - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel. A fészkelő baglyok felmérése egyike a legegyszerűbb madármegfigyelési, adatgyűjtési módszereknek, ehhez ugyanis a madarakat nem kell látni. A felmérés lényege, hogy az esti, szürkületi órákban figyelni kell a fiókák jellegzetes, mással össze nem téveszthető hangját, amely megismerhető ezen az oldalon. Ha bárki hallotta vagy látta a fiókákat, esetleg az etető szülőket, a felhívás honlapoldaláról letölthető elektronikus űrlap kitöltésével tud hozzájárulni a faj országos elterjedési térképének pontosításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?