Magához tért az állattartás, egyre jobb számokat mutat a szektor
Jó éve volt az állattartásnak a 2023-as, de azért fontos lenne a termelők további támogatása.
Jó éve volt az állattartásnak a 2023-as, de azért fontos lenne a termelők további támogatása.
A csökkenő fogyasztás és a jobb költségszerkezet miatt ötödével csökkent a termelői ár.
Magyarországon is a baromfihús mutatja a legdinamikusabb növekedést az állati termékek közül.
A brazil gazdatöbb évvel ezelőtt csupán hobbiból kezdett bele az óriásbaromfik tenyésztésébe.
Mérséklődtek a magas takarmányárak és energiaárak, ennek ellenére nem lesznek könnyű helyzetben a magyar termelők.
A Brit Baromfitanács szerint meg kell oldani a kereskedelmi problémákat az Európai Unióval.
Chilében is kimutatták a madárinfluenzát egy emberben, a vírust egy 53 éves férfiben azonosították.
Magyarország szigorú vizsgálatnak veti alá az Ukrajnából érkező gabonaszállítmányokat.
Új piacot nyithat az európai muszlim közösségek erősödése.
Nemcsak itthon népszerűek a magyar szárnyasok.
Közel négyszer több az export, mint az import a baromfihús esetében.
Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon.
Már nem érdekes, hogy kinél mikor volt madárinfluenza
Indulhat az export a harmadik országokba.
A járvány miatt 20-30 százalékkal emelkedtek az árak Európában.
Napi 70 millió mínusz, 5 hónap alatt 10 milliárd forint a veszteség.
Belpiaci hatásokra hivatkozva akár importkönnyítéseket is bevezethetnek. "Barátok" előnyben.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.