Itt az igazság: ezt jó, ha mindenki tudja a gluténmentes élelmiszerekről
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A Szupermenta terméktesztjén ezúttal kékfrankos száraz vörösborokat vizsgáltak a Nébih szakemberei.
Már kapható a szibériai rozs és a kövön őrölt hajdinaliszt a hazai pékségekben, de az ősgabonákból készült termékek is egyre népszerűbbek.
A savanyúfüvek mechanikai károsítást, anyagforgalmi zavarokat okozhat az állatban, de betegségközvetítő szerepe és mérgező hatása is van.
Az emberek nem igazán fogyasztanak Magyarországon bodzalevet, bodzalekvárt, hiába ismert.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
A hazai termelés nem fedezi teljes egészében az itthoni fogyasztást, így jelentős importra szorulunk fokhagymából.
Egyre népszerűbbek Magyarországon a nem hagyományos kenyérgabonából készült lisztek, illetve az ezekből sütött pékáruk.
Most végre kiderül, hogy környezetkímélőbbek-e a laboratóriumban előállított húsok?
A kereskedelmi forgalomban kapható burgonyák tulajdonságait vizsgálták a Nébih szakemberei.
Biztonságosak a magyar boltokban kapható burgonyák? Tesztelték a Nébih szakemberei a termékeket.
Mind a takarmányozás, mind emberi fogyasztás oldaláról hatalmas lehetőségek vannak a szemescirok termesztésében.
Áramlik az import áru Magyarországra.
Miért lehet az alga a jövő élelmiszere?
Az egészségre jótékony hatással bíró kendermag készítményeket használtak föl.
Fellendítheti a feldolgozóipart ez az állat.
Ezt tudja egy gyógyító kert Budapesttől 12 km-re.
Új szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Felgyorsulhat a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása.
Több gyenge pontja is van a magyar mezőgazdaságnak, amiből nehezen ugyan, de ki lehet lábalni.
Az export egészét tekintve tagja vagyunk annak a szűk, 35 országot számláló „elit-klubnak”, akik 100 milliárd dollár feletti exportteljesítményre képesek.
A sárgarépa az egyik legnépszerűbb zöldségféle Magyarországon és Európában, amire folyamatos és egyre növekvő kereslet van.
Jelentős átrendeződés történt 2023-ban a fogyasztási szerkezetben Magyarországon.
Megtorpant a repce vetésterületének folyamatos zsugorodás, azt azonban még nem lehet tudni, milyen lesz az idei termés.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.