Rengetegen veszik ezeket az élelmiszereket: pedig veszélyesek is lehetnek
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Nem tett jót az egyébként jó élelmezési helyzetnek a járvány.
Megdöbbentő dologra jöttek rá a kutatók.
Vészesen kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a gyerekek.
Szükség van rájuk, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat.
Tele van vitaminokkal, és még a fogyásban is segíthet.
De vajon mi az igazság?
Idén félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez.
Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek.
Latin-Amerikában legrosszabb a helyzet.
Csökkentik a súlygyarapodás kockázatát.
Mindkettőt kapcsolatba hozták az elhízással és különféle betegségekkel.
Kapcsolatba hozhatók a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással is.
A különadó sem oldaná meg a súlyos problémákat a hazai szövetség szerint.
Már nemcsak időszakosan kell a kullancsokra figyelnie az állattartóknak, hanem egész évben a változó klímának köszönhetően.
Elképesztő mennyiségű élelmiszert importált az Európai Unió ebből az országból 2023-ban.
Az árak kisebb emelkedése esetén a gazdák már pénzüknél lennének, erre van is esély a következő hónapokban.
Wojciechowski szerint a támogatásnak az ösztönzőkre kellene alapulnia, nem az akadályokra.
A piacokon és a boltokban 2000 és 5000 forint között is árulják a szamócát, de, ha valaki magának leszedi, ennél jelentősen kedvezőbb áron juthat hozzá.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.