Van mire koccintani: jó évet zárt tavaly a Törley
Vegyes a kép a legnagyobb boros cégek tavalyi eredményeinél, Csányi borászata félmilliárdos mínuszban.
Vegyes a kép a legnagyobb boros cégek tavalyi eredményeinél, Csányi borászata félmilliárdos mínuszban.
Az elmúlt 120 év legszárazabb szüretkezdete az idei.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
Áremelés jön a Balatonnál: ennek nem fognak örülni a magyar családok.
Finom, jó minőségű hazai borok kerülhetnek a magyarok asztalára jövőre is.
Rohamosan nő a könnyedebb, üdébb borok népszerűsége.
A jövő zálogát a fenntarthatóságban látja a badacsonyi pincészet.
Már szedik a legkorábbi érésű szőlőfajtát, a Csabagyöngyét.
Több tényező is komoly hatással lehet az ágazatra.
Az időjárás és a környezeti feltételek sok szempontból kedveztek a szőlőknek.
Nem tett jót a sok eső a Csabagyöngyének.
Komoly kihívásokat okoz most a termelés szervezése a cégnek.
Nőtt a kereslet a pincészet minőségi borai iránt.
Nő a kereslet a közepes és drágább borok iránt.
Változnak a fogyasztási szokások.
Csúcstechnológiával szerelkezett fel a vállalat.
Kevesebb a szőlő, de komoly készletek halmozódtak fel, így lesz mit eladni.
Elkezdődött a Csabagyöngye szedése.
A díjat egy olyan hölgy kapta, aki sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.
Egyetlen magyar pincészet sem nyert még 6 aranyérmet ugyanazon a nemzetközi versenyen
A kutatók rájöttek, hogyan lehetne szabályozni a borsó virágzásának és a termések kifejlődésének idejét.
Ha zöldségeket és gyümölcsöket termesztünk, érdemes lehet odafigyelni, hogy mit, mivel ültetünk.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
Új módszerrel látnák el energiával a földekre kihelyezett szenzorokat az amerikai kutatók.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.