Új összetevő jelent meg rengeteg élelmiszerben: sok magyar csak ezeket veszi
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
A WHO rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség lehetséges rákkeltő anyagnak fogja nyilvánítani a jövő hónapban az aszpartámot.
Természetesen édes csokoládét fejlesztettek ki.
Mindkettőt kapcsolatba hozták az elhízással és különféle betegségekkel.
Kapcsolatba hozhatók a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással is.
A keleti szomszéd jelentős agrártermelése ellenére is nettó élelmiszer-importőr, ez azonban néhány éven belül megváltozhat.
Számos szántóföldi zöldség felvásárlási ára szenvedett el hatalmas zuhanást 2024-re.
A vegetatív szaporítási módszerek közül több olyan is van, amelyik egész nyáron alkalmazható.
A 2024-es gazdatüntetések hatására jön Közös Agrárpolitika célzott felülvizsgálata.
A magyar élelmiszergyártók költségek terén nem tudnak versenyezni külföldi versenytársaikkal.