Elkezdődtek a hegyközségi rendszer átalakításával kapcsolatos érdemi egyeztetések

agrarszektor.hu
A hegyközségekről szóló törvény végrehajtásával kapcsolatos legfontosabb teendőkről egyeztetett Dr. Kiss Eliza miniszteri megbízott és Marcinkó Ferenc a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke Tokajban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hegyközségek működését, korszerű alapokra helyezését célzó jogszabályt az elmúlt év végén elfogadták. A hatályba lépést követően idén nem csupán a szervezetrendszer újul meg, de az alulról építkező szervezetnél minden poszton tisztújításra kerül sor, erősödik az önkormányzatiság, valamint a közigazgatási feladatok ellátása is hatékonyabbá válik.

Az átállás ugyan némi többletterhet ró majd a hegyközségekre, de a zökkenőmentesség érdekében elindult egy egyeztetés a tárca képviselője és az érintettek között.

A miniszteri megbízott a következő hetekben ellátogat minden borvidékre, hogy a vezetőkkel közösen áttekintsék az átalakítással járó legsürgősebb feladatokat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?