A családi gazdaságok nem hamisítanak

agrarszektor.hu
Jóval nagyobb lehet az élelmiszerbiztonság, ha megerősödnek a családi gazdaságok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A családi és a háztáji gazdaságok erősítése is hozzájárulhat az élelmiszerbiztonság nemzetközi szintű megteremtéséhez - véli a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A hazai agrárpotenciál és tudástranszfer alkalmas arra, hogy Magyarország részt vegyen a nemzetközi élelmiszerbiztonsági munkában.

Magyarország agrártermelési potenciáljával és a tudástranszferrel képes bekapcsolódni az élelmezésbiztonság nemzetközi léptékű megteremtésébe - jelentette ki Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a 23. alkalommal megrendezett Economic Forumon, a lengyelországi Krynicában.

A tárca közleménye szerint a nemzetközi biztonsági kérdések témakörön belül meghirdetett, globális élelmezésbiztonságról szóló szekcióülésen a helyettes államtitkár kifejtette: az élelmezésbiztonság olyan globális kérdés, amely különböző formában, de a fejlődő és fejlett országokat egyaránt érinti.

Feldman Zsolt hangsúlyozta, hogy az élelmezésbiztonság világméretű problémájára léteznek nemzeti szintű, lokális megoldások is. Így a családi gazdaságok támogatása, a háztáji gazdálkodás elősegítése, valamint az élelmiszertermelés alapját jelentő természeti erőforrások termelést és fenntarthatóságot egyaránt szolgáló használatának előtérbe helyezése.

A 2003 óta hét ország együttműködését összefogó Kárpátok Egyezmény jövőjéről szóló rendezvényen egy panelbeszélgetésen Feldman Zsolt elmondta: a Kárpátok régiójában lévő országokban az európai kontinens sok más részétől eltérően jóval több tradíció, hagyomány maradt meg gazdag természeti és kulturális örökséggel, amelyek megőrzése, fejlesztése és bemutathatóvá tétele komolyan növelheti a térség vonzerejét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?