Így hódítanak a magyar pálinkák - Nagyot lép a Panyolai

agrarszektor.hu
Mostantól több kontinensre is elviszik a hungarikumot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Külpiacokra lép termékeivel a Panyolai Szilvórium Zrt., amely az idén megkezdi gyümölcspárlatainak, köztük a Hungaricum-díjas pálinkáinak exportálását a nyugat-európai, az észak-amerikai és az ázsiai országokba.

Lakatos Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég vezérigazgatója az MTI-vel közölte: a 2002-ben alakult cég eddig csak a hazai piacon értékesítette termékeit. A jelenleg 32 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly 592 millió forint volt, a 2012-es 498 millió forinttal szemben.

A zrt. panyolai pálinkafőzdéjében tíz fajta gyümölcsből 38 féle párlatot készítenek. Az alapanyagot a szatmár-beregi térségből vásárolják fel. Évente több ezer tonna almát, bodzabogyót, cseresznyét, kajszibarackot, körtét, meggyet, piros- és fekete ribizkét, szamócát, valamint szilvát vesznek át a termelőktől. Az idén a társaság az exportpiaci nyitásnak köszönhetően már 750 millió forint összegű árbevételt tervez.

Az évszázados tradíció szerint készített Elixír nevű panyolai párlatok mindegyikét bevezetik az év végéig a nyugat-európai, az észak-amerikai és az ázsiai országok piacain. Az eredetvédett szabolcsi aranyalma pálinkát épp úgy, mint a híres érlelt szatmári szilvát, vagy az aszalt szilva eszenciát. Ez a három termék Prémium Hungaricum-díjas.

A Hungaricum Bizottság által meghirdetett Pálinka országkóstoló elnevezésű rendezvényen az aranyalma pálinka mellett a panyolai fekete cseresznye párlat is elnyerte a Pálinkaházak kiválóságai címet.

Lakatos Gergely elmondta még: a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinkafőzdéjét bárki felkeresheti, és megtekintheti a gyümölcs útját a fától a palackig. A főzde egy kialakított kóstolóházzal együtt fogadja az érdeklődőket, köztük ma már külföldi turistákat is, akik kíváncsiak a szatmári térség gyümölcspárlatainak készítésére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?