Orosz hústilalom - Mi lesz a magyar húsexporttal?

MTI
Hamarosan feloldhatják az egyes baromfihús, valamint hőkezelt és tartósított sertéshústerméket exportáló magyar húsipari cégekkel szemben bevezetett tilalmat az orosz hatóságok, két üzemmel szemben már feloldották a korlátozást - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI érdeklődésére kedden.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Roszszelhoznadzor (az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet) április 30-án közzétett tájékoztatása szerint a február 16. és március 1. között végzett állati eredetű termékek magyarországi ellenőrzése eredményeként 14 cég termékeire ideiglenes korlátozást vezetnek be május 14-től.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, Kardeván Endre az MTI érdeklődésére május 10-én elmondta, hogy az orosz ellenőrök Magyarországon 20 állati eredetű élelmiszer-feldolgozó üzemet auditáltak, ebből 14-nél hiányosságot találtak, ezért ezeket átmenetileg kitiltották az Oroszországba szállító cégek közül. Az államtitkár hangsúlyozta: átmeneti intézkedésről van szó, ha a jelzett hiányosságokat pótolják, a hibákat kijavítják az üzemek, a magyar partner ezt auditálja, akkor ismét visszaengedik őket a piacra.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI érdeklődésére június 5-én közölte: az orosz állategészségügyi ellenőrök helyszíni vizsgálatairól készült jegyzőkönyvet már valamennyi érintett cég megkapta, és ennek alapján megkezdték az abban feltárt hiányosságok kijavítását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?