Elárulták, kiket akarnak futtatni az idén

agrarszektor.hu
A helyi termékek seregszemléje lesz az idei Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK). A megrendezéshez szükséges források nem a Földművelésügyi Minisztérium (FM), hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésében szerepelnek. A kiállításra 1,3 milliárd forintot fordítanak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az FM 2015-öt a helyi termékek évének nyilvánította, így az idei, 77. OMÉK-on is a helyi specialitásoké lesz a főszerep - jelentette ki az MTI szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az árumustrán mintegy 100 ezer látogatóra számítanak a szervezők. A kiállítás rendezői a különböző régiók sajátosságait figyelembe véve állítják fel a standokat, ezzel is hangsúlyozva egy-egy térség - legyen az határon belül vagy túl - termelési hagyományainak, kínálatának különlegességeit.

Az OMÉK-ot szeptember 23-27. között rendezik meg a Hungexpo budapesti vásárközpontban. Az agrártárca vezetője az eseményt agrárdiplomáciai szempontból is jelentősnek minősítette.

Fazekaséknál nincs pénz az OMÉK-ra
Fazekas Sándor szerint a Földművelésügyi Minisztérium csak szakmailag támogatja az OMÉK-ot, mivel a megrendezés költsége a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésében szerepel. Az idei OMÉK megrendezése mintegy 1,3 milliárd forintba kerül, míg agrármarketingre 1,8559 milliárd forintot lehet fordítani.

Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese szerint a rendezők az élelmiszeripari mikro-, kis- és közepes élelmiszeripari vállalkozások bemutatására nagy hangsúlyt helyeznek. Az OMÉK-ra az idén 800-900 kiállítót várnak, szemben a két évvel ezelőtti 600-700-zal. A helyi termelők száma pedig mintegy 600 lesz, míg az előző kiállításon 400-an voltak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?