Gőzerővel fejlesztene a nagy múltú húsüzem

agrarszektor.hu
Versenyképesen és stabilan működik a Gyulai Húskombinát, amely 2012-ben még felszámolási eljárás alatt volt. A gyulai önkormányzat azonban megvette a vállalatot a felszámolótól, így a nagy múltú vállalat száz százalékban a város tulajdonába került. A befektetés megtérült, mivel a cég az elmúlt években új termékekkel jelent meg a piacon és tavaly mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Gyulahús Kft. az utóbbi években stabilan és nyereségesen működik, pedig a több mint 140 éves múltra visszatekintő vállalat 2012-ben felszámolási eljárás alá került - jelentette ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az MTI-nek. Akkor a gyulai önkormányzat 860 millió forintért vette meg a gyárat, és megvásárolták a termékek gyártásához szükséges jogokat is, illetve a dolgozókat is átvették. Azóta a vállalat új termékekkel jelent meg a piacon, és közel háromszáz dolgozóval mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el. Ráadásul a vállalat gyulai kolbásza a közelmúltban megrendezett brüsszeli Superior Taste Awardon két aranycsillagos minősítést ért el.

Az önkormányzat közérdeknek tartotta a húsüzem megmentését 
A gyulai önkormányzat 2012 decemberében munkahelyteremtésre és munkahelyek megmentésére 1,8 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. Ebből először megvásárolták a hüsüzemet, majd a fennmaradó egymilliárd forintot - jegyzett tőke formájában - az így létrejövő, száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. rendelkezésére bocsátották.

A polgármester szerint európai uniós forrásokból szeretnék a gyártást modernizálni és energetikai korszerűsítéssel faragnák le az üzemi költségeket. Továbbá megszüntetnék a vállalat belvárosi telephelyét és az ott zajló szárazáru gyártás kiköltözne arra a telepre, ahol a vállalat húskészítményeit gyártják. Emellett létrehoznának egy nagy kapacitású vágóhidat is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03