Különleges palackokkal rukkoltak elő - Újdonság a borászatoknak

agrarszektor.hu
Magyarországon először kerül bolti forgalomba az a belső mintázatú boros palack, amely innovatív eljárással, Orosházán készül. Az egyedi üvegbe elsőként a szekszárdi Eszterbauer Borászat rozéja kerül, amellyel napokon belül koccinthatnak a fogyasztók. A palack segítségével a magyar borászok egyedi mintázatú boros palackokkal tehetik különlegesebbé boraikat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Orosházi Öblösüveggyárat üzemeltető O-I az év elején mutatta be fehér és rozé borokhoz ajánlott belső mintázatú palackját a magyar borászoknak. A hazánkban tervezett palack célja, hogy a borászok saját elképzeléseik alapján egyedibbé tehessék a boraikhoz illő üveget bármilyen felirat, logó vagy motívum elhelyezésével. A 750 ml-es menetes szájú, úgynevezett Bordolese Nobile palack minden darabja egyedi, a gyártási eljárásnak köszönhetően nincs két teljesen egyforma üveg.

Európában még újdonságnak számít
Az eljárást néhány évvel ezelőtt az O-I fejlesztette ki és szabadalmaztatta. Az első belső mintával ellátott üveget - amelybe sört töltöttek - az amerikai piacon mutatták be. Az üveg nyakán különleges spirál forma segítette elő a sör örvényszerű kiöntését, ezzel is javítva a sör minőségét. Európában először 2013 végén vezették be a palackot, Csehországban és egy helyi borászat közreműködésével.

Elsőként a szekszárdi borvidék egyik borháza, az Eszterbauer Borászat 2014-es Öröm Rozé Cuvée bora kerül a belső mintázatú üvegbe. A borászat a palackozáshoz mintegy 7000 üveget rendelt.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?