Elégedettek a döntéssel - Zárolták a veszélyes borokat

agrarszektor.hu
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megalapozott döntést hozott, amikor elrendelte egyes import borok zárolását - közölte a köztesület hétfőn az MTI-vel. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szombaton jelentette be, hogy elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását, miután három, Magyarországra szállító exportőr is érintett volt az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását a földművelésügyi miniszter, miután három Magyarországra is szállító exportőrről is kiderült, hogy érintettek az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben. A HNT még korábban az olasz sajtóból értesült arról, hogy zárolták a Cantine Brusa borászat készleteit és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene.

A borászat több magyar importőr beszállítója is, ezért a HNT felkérte az illetékes hatóságokat, hogy a már forgalomba hozott, vagy tárolt tételeket fokozottan ellenőrizzék, illetve vonják vissza az esetlegesen már kiszállított, veszélyes orokat. A zárlatban érintett mintegy 50 ezer hektoliter olasz, a gyanú szerint cukrozott, hamisított bort a magyar fogyasztók védelme miatt azonnali hatállyal le is vették az üzletek polcairól.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?