A magyar tejért kampányolnak - Marketinggel ösztönöznék a fogyasztókat

MTI
Marketingkampánnyal ösztönözné a kormány a fogyasztókat a magyar tejtermékek megvásárlására, hogy így segítse a tejkvóta rendszer eltörlése és az európai túltermelés miatt nehéz helyzetbe került magyar tejtermelőket - jelentette ki Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM)agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy a magyar tejtermékek fogyasztására ösztönző marketingkampányt indít a kormány, ezzel is segítve a hazai tejtermelőket és - feldolgozókat. Mivel az uniós tejpiacon komoly problémák alakultak ki a túlkínálat és a túltermelés miatt, veszélybe került a gazdák megélhetése is.

Ezért a magyar kormány több, a témában érdekelt tagállammal együtt lép fel a magyar tejtermelők érdekében, de az Európai Bizottság nem találja, vagy nem alkalmazza azokat az eszközöket, amelyek Magyarországon megoldást jelentenének a tejágazat számára. Ezért van szükség nemzeti forrásból különböző állattartói támogatásokra, a most bejelentett marketingkampánnyal pedig a jó minőségű magyar tejtermékek megvásárlására szeretnék ösztönözni a fogyasztókat - jegyezte meg Feldman Zsolt.

Az államtitkár úgy véli, hogya magyar tejágazat hagyományosan belpiacra orientált, vagyis jóval többet adnak el a hazai piacon, mint külföldön, aminek előnyei és hátrányai is vannak. Ezért fontos fejleszteni a hazai fogyasztói tudatosságot.

Feldman Zsolt szerint Magyarország régóta készült a tejkvóta rendszer kivezetésére. Ezért idén, a tejtermelés megtartása miatt - támogatási csúcsként - több tízmilliárd forint értékben támogatják az állattartókat, tejtermelő gazdálkodókat. A nagymértékű árcsökkenés jelenleg komoly terhet ró a gazdákra, ugyanakkor az utóbbi években kedvező volt a környezet, most pedig egy nehezebb időszak következik. A kormány ezért támogatási oldalról mindent megtesz a könnyítés érdekében - tette hozzá az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?