Megdöbbentő! - Minden héten öngyilkos lesz egy gazda

agrarszektor.hu
Minden héten öngyilkosságot követ el egy farmer Angliában - derül ki a legújabb hivatalos felmérésekből. Egyre több szigetországi gazda küzd depresszióval, vagy depresszióhoz kötődő tünetekkel. A helyzetre egy új, közösségi oldalakon terjedő megmozdulással is felhívják a figyelmet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egyre depressziósabbak a gazdálkodók az Egyesült Királyságban (EK) - áll az EK környezetvédelmi-, élelmiszer és vidékfejlesztési minisztériumának felmérésében. Emiatt csak Angliában minden héten legalább egy gazda öngyilkosságot követ el, és a fiatal gazdálkodók több mint fele szorongásos tünetekkel küzd.

A megkérdezett termelők leginkább bevételeik és a jövőjük miatt aggódnak - írja a munchies.vice.com. A probléma súlyosságára hívná fel a figyelmet az a közösségi oldalakon terjedő megmozdulás is, amelyet egy fiatal gazda öngyilkossága után indítottak el civil összefogással az év közepén Angliában. A kezdeményezéshez a Twitter-, a Facebook- és az Instagram-felhasználók is csatlakozhatnak.

A résztvevőknek általában olyan képet kell feltölteniük és megosztaniuk a közösségi oldalaikon, amelyen traktorral pózolnak, majd a képet meg kell jelölniük a #tractorselfie4rob keresőszóval. Az akcióval azt szeretnék demonstrálni, hogy figyelnek a gazdákra és nem hagyják őket egyedül a problémáikkal.

A képek megosztása mellett a résztvevők adományokat is adhatnak egy civil szervezetnek, amelyet a fiatal gazdálkodók számára hoztak létre a szigetországban. Nagy-Britannián kívül kanadai, amerikai és ausztrál gazdálkodók is csatlakoztak a megmozduláshoz.

A kampányban résztvevő pszichológusok és szociológusok szerint a közösségi oldalakkal könnyebben felhívhatják a figyelmet az agrárágazati szereplők nehézségeire. Szerintük ugyanis a gazdákat nem csak a kiszámíthatatlan árak és az időjárás, hanem az egyedül töltött hosszú munkaórák és az elszigetelődés veszélye is fenyegeti. Ráadásul az utóbbi időben egyre több kapcsolatot vélnek felfedezni a depresszióhoz köthető különböző betegségek és a növényvédő szerek használata között.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?