Távozik posztjáról Fazekas államtitkára

agrarszektor.hu
Távozik posztjáról Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára - erősítette meg az agrárszektor.hu-nak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ez lesz az első személycsere az FM vezetésében a kormány 2014-es megalakulása óta. Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal és a földpiaci szabályozással, de ezt a minisztérium cáfolja.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megválik hivatalától Simon Attila István, az FM közigazgatási államtitkára - mondta az agrárszektor.hu kérdésére Fazekas Sándor, de további részleteket nem kívánt közölni. Egyelőre nem tudni, Simon maga kérte-e felmentését, vagy a miniszter kezdeményezte azt Orbán Viktor miniszterelnöknél.

Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal, illetve az azzal kapcsolatos földtörvényi szabályozással. A jogász végzettségű Simon Attila István a 2014 óta hatályos földforgalmi törvény kidolgozásában, most pedig az állami földértékesítések jogi előkészítésében is meghatározó szerepet töltött be. A tárca tájékoztatása szerint ugyanakkor nem megalapozott az a feltételezés, hogy Simon Attila István a földtörvényi szabályozás miatt távozna.

Simon Attila István korábban a Fidesz parlamenti frakciójának jogi szakreferense is volt, 2010-2014-ben pedig az agrártárca jogi helyettes államtitkári feladatait látta el. Közigazgatási államtitkárrá az új kormány megalakulásakor, 2014. június 15-től nevezték ki.

Távozása azt is jelenti, hogy 2014 óta most lesz az első változás az FM vezetésében. Mint ismert, a tárcát a közigazgatási államtitkáron kívül öt további államtitkár irányítja: Czerván György az agrárgazdaságért, Zsigó Róbert az élelmiszerláncért, V. Németh Zsolt a környezetügyért, Bitay Márton Örs az állami földekért felel, míg Nagy István a parlamenti államtitkára posztot tölti be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?