Varga minisztériumában bukkant fel a volt agrárállamtitkár

agrarszektor.hu
A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozik tovább a mai kormányzati struktúrában Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) korábbi közigazgatási államtitkára. Simon Attila István a közelmúltban vált meg az FM-től, távozását a tárca nem indokolta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Varga Mihály vezette NGM munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki Simon Attila Istvánt, aki 2014-2015-ben az FM közigazgatási államtitkára, előtte pedig a tárca helyettes államtitkára volt. Simon most már az NGM helyettes államtitkáraként vett részt azon a kecskeméti konferencián, amely a hazai kertészet lehetőségeiről szólt.

A volt közigazgatási államtitkár a közelmúltban vált meg az FM-től, de távozását a tárca nem indokolta. Egyes vélemények szerint távozása összefüggésbe hozható a tavaly indított állami földérverések szabályozási kérdéseivel, de ezt a minisztérium korábban az agrárszektor.hu-nak cáfolta. Felmerült az is, hogy távozásában a tavalyi brókerbotrány is szerepet játszhatott, mivel a TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. - amely az agrártárca felügyelete alatt állt - több mint 400 millió forintot bukott. Azóta a minisztérium kezdeményezte a TIG végelszámolását, amely az elmúlt év őszén kezdődött meg.

Az országban egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség - állapította meg az MTI szerint Simon Attila István a kecskeméti konferencián. A munkanélküliségi ráta a 25 év alattiaknál 14,5 százalék, és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik célja az, hogy ezen az arányon változtasson. A foglalkoztatás növelésére született programok közül példaként említette az Ifjúsági Garancia Programot, az Út a munkaerőpiacra programot és azt, hogy külön program készült a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásra.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?