Itt van Varga Mihály régen várt bejelentése: nagy adócsökkentés jön

agrarszektor.hu
Öt százalékra csökkenhet a jövő évtől a tej, a tojás és a baromfi áfája - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tej ma 18 százalékos, a tojás és a baromfi 27 százalékos áfakulccsal adózik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tovább csökkenti az alapvető élelmiszerek áfakulcsát a kormány - jelentette be a jövő évi költségvetési tervek ismertetésekor Varga Mihály. A miniszter konkrétan a tejet, a tojást és a baromfit nevezte meg, amelyeknél az áfa 5 százalékra csökkenhet 2017-től.

Mint ismert, az alapvető élelmiszerek között az idén januártól a sertéshús áfáját mérsékelték 27 százalékról 5 százalékra. A mostani bejelentés szerint a tejnél 18 százalékról, a tojásnál és a baromfitermékeknél 27 százalékról csökkenhet az adókulcs 5 százalékra.

Az MTI híre szerint a miniszter nem tett említést arról, mi lesz más alapvető élelmiszerek sorsa. Mint ismert, több termékpálya - így a zöldség-gyümölcságazat, a malom- és a sütőipar vagy a haltermelés - is áfacsökkentésért küzd.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?