Hamis pálinkával bukott meg a budapesti Old Man's Pub

agrarszektor.hu
Hamis pálinkát kínáltak egy népszerű budapesti vendéglátóhelyen, ahol közérdekű bejelentésre tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Old Man's Pub a hivatal szerint ismert, jó minőségű pálinkák üvegébe áttöltve kínálta az ismeretlen eredetű alkoholokat. Emellett csupán egy szeszes italról tudták igazolni, honnan származik. A vállalkozás mintegy 4 millió forint bírságra számíthat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közérdekű bejelentés alapján ellenőrizték Budapesten az Akácfa utcai Old Man's Pub Kft. italkínálatát a Nébih szakemberei. Az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök a vásárlóknak kínált italok minőségét és eredetét vizsgálták. Az ellenőrzésen több mint 10 féle, bontott szeszes italból (whiskey, vodka, rum, pálinka, gin) vettek mintát. A vendéglátóhely csak egy terméknél tudta bemutatni az eredetet igazoló dokumentumokat - áll a hivatal közleményében.

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai igazolták, hogy kétféle pálinkából hamisítványt szolgáltak fel a vendégeknek. A szakemberek a levett mintákat összevetették a palackokon szereplő eredeti termékekkel, azok profilja azonban eltért, így bizonyítva látták a hamisítást. A vásárlóknak tehát ismeretlen eredetű szeszes italt szolgáltak fel, a valódi, jó minőségű pálinkák helyett - szögezi le közleményében a Nébih.

A hivatal szerint a hamisított termékek forgalmazását mind az uniós, mind a magyar jogszabályok az egyik legsúlyosabb jogsértésnek tekintik, amely - a gazdasági káron túl - komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelent. A vendéglátóhely a szabálysértések miatt mintegy 4 millió forint bírságra számíthat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?