Megszólalt a Dreher-vezér: ez lehet az idei nyár slágere

agrarszektor.hu
Ha kedvező lesz az időjárás és nem növekednek az adóterhek, kitörés előtt állhat a sörpiac az idei évben: nem meglepő módon a gyártók a foci EB-ben, az olimpiában, és a hazai fesztiválokban bíznak. Az újdonságok között olyan érdekességeket találhatunk, mint a tanksör, vagy a különleges komlók használata.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar sörfőzés piaca erősen koncentrált: bár egyre több kisebb főzde működik, az árbevételek nagy részét még mindig a nagyobb gyártók adják. "A napsütéses, meleg hónapokban mindig jól fogy a sör, így a 2015-ös nyári szezon is sikeres volt a sörgyártóknak, hosszú idő óta most már második évben - ugyan kis mértékben, 4 százalékot - de növekedett a teljes piac. Tavaly növeltük a piaci részesedésünket, ezzel megerősítettük piacvezető pozíciónkat, és bízunk benne, hogy az idei szezont is hasonlóan pozitív eredményekkel zárhatjuk" - mondta el az agrárszektor.hu-nak, a SABMiller csoporthoz tartozó Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

A nyári időszak söripari beszállítóként nagyon fontos időszak, mert a hatalmas közönséget vonzó események - mint a Sziget Fesztivál - fellendítik a forgalmat. Ráadásul idén lesz a labdarúgó Európa bajnokság, amire a magyar válogatott is kijutott, így valószínűleg a meccsek alatt is rengeteg sör fog fogyni.

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről?
Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!


Tanksörrel erősítenek

Az idei növekedést az ízesített és a különleges komlózású sörök mellett a tanksörtől várják, ami Csehországban és Szlovákiában már szélesebb fogyasztói réteggel bír, de Magyarországon újdonságnak számít. A Dreher több budapesti szórakozóhelyet is felkészít sörtankok fogadására, ráadásul már a cseh gyártású pasztőrözetlen Pilsner Urquell is van ebben a kínálatban.

Fontos a minőségi magyar árpa

A vezérigazgató azért is optimista a tanksör hazai fogadtatásával kapcsolatban, mert tapasztalatai szerint a magyar fogyasztók nem csak szeretik a sört, a sörkultúra is foglalkoztatja őket. Például szeretik tudni, hogy miben különböznek az egyes sörtípusok, mitől más az ízük, és hogy készülnek. A magyar agráripari szereplőkkel kifejezetten jónak tartja a viszonyt, a cég legnagyobb arányban árpát vásárol a hazai termelőktől.

Mi a tanksör?
Az úgynevezett tanksör a főzés és lehűtés után 24 órán belül speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a sörözőkben felállított tárolótankokba. A pasztörizálás hiánya miatt a sör jobban megőrzi a frissességét, vagyis olyan mintha még a gyárban kóstolnánk meg, de legfeljebb 21 napig áll el a tankban egy eresztés.

Mivel a SABMiller Magyarországon fontos szereplő, fontosnak érzik a magyar mezőgazdaság támogatását, és a magyar alapanyagok felhasználását. Robert Cooper elmondta azt is, hogy a Drehernél biztosan nem lesz a konkurencia által használt 4 deciliteres sörösdoboz - azaz maradnak a hagyományos kiszereléseknél.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?