Ötszázan kerülnek utcára a Tesco-tól

agrarszektor.hu
Ötszázan kerülnek utcára a Tesco áruházlánctól, a márciusban bejelentett csoportos leépítésben ennyien nem vállaltak, illetve nem kaptak új állásajánlatot a cégtől - tudta meg a Magyar Idők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A lap szerint nem sikerült minden dolgozónak másik munkakört vagy elfogadható fizetést felajánlani, a 2700 érintettből 500 embert érint ez. A Tesco ennek kapcsán a lap megkeresésére kifejtette: bár végül kevesebb új munkakört hoztak létre, mint amennyit megszüntettek, de törekedtek az új rendszer átláthatóságára. Hozzátették, soha nem ígérték azt, hogy mindenkinek ajánlanak új pozíciót. A leépítéssel érintettek több mint nyolcvan százaléka elfogadta ajánlatunkat - mondták el a cégnél.

A lap úgy tudja, hogy a csoportos létszámleépítésben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) két áruházi képviselőjét is elküldhetik, azonban nem ajánlottak nekik új munkakört. A KDFSZ szerint ez jogellenes, mivel a csoportos leépítés kapcsán közösen megállapított feltételeket a cég utóbb figyelmen kívül hagyta.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?