Robotok fogják csomagolni kedvenc gyümölcseinket és zöldségeinket

agrarszektor.hu
Érdekes újdonságokat mutattak be az agrártechnológiai cégek a Forbes magazin idei AgTech konferenciáján. Köztük egy különlegesen puha manipulátorral felszerelt robotkart, amely kiválthatja az emberi munkaerőt a zöldségek és a gyümölcsök csomagolásában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A robotok évek óta teljesítenek szolgálatot a hagyományos gyártósorokon, ugyanakkor a speciális, finom munkát igénylő feladatokból egyelőre kevéssé veszik ki a részüket. Ezek közé tartozik a zöldségek és gyümölcsök válogatása és csomagolása. Ezen szeretne változtatni a Soft Robotics. A Cambridge-i központú robotfejlesztő cég kifejezetten azokat a piacok célozza meg egyéni tervezésű robotjaival, amelyek eddig kimaradtak az automatizálásból.

A vállalat robotjain - nevéhez híven - egy különlegesen puha fogó mechanizmust alkalmaz, amely leginkább arra hasonlít, ahogyan egy polip megragadja a zsákmányát. A gumírozott ujjak lehetővé teszik a legérzékenyebb terményeket sérülésmentes csomagolását is, ráadásul méregdrága érzékelők alkalmazása nélkül teszik ezt.

A Forbes AgTech konferenciáján a Soft Robotics és befektetője, a Taylor Farms számolt be a startup cég fejlődéséről, így arról, hogy most már a csomagolóüzemben rendszeresen alkalmazott fertőtlenítő mosás sem okoz gondot a robotkaroknak. Mivel a karok pneumatikusan működnek - sem mechanikus, sem elektronikus alkatrészeket nem tartalmaznak - nem tesz kárt bennük az öblítés.

Forrás: blog.syngenta.com

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03