Ezen Orbán is felháborodott: hová tűnt a balatoni és a tiszai hal?

agrarszektor.hu
Felháborodott Orbán Viktor miniszterelnök azon, hogy a kereskedelmi halászat betiltása miatt nem tudnak hal alapanyaghoz jutni a balatoni és a Tisza melletti vendéglátóhelyek. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, aki viszont a kabinetnek arról számolt be, hogy a probléma megoldott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jó ötletnek nevezte kormányinfós tájékoztatóján Lázár János, hogy idén januártól a kereskedelmi halászatot kitiltották a természetes vizekről és a vízhasznosítást horgászszervezetek vették át, de szerinte ennek komoly következményei vannak. Ilyen például, hogy sem balatoni, sem tiszai hal nincs a vendéglátóhelyeken - tette hozzá.

Orván Viktor felháborodott a mai helyzet miatt, és sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihálytól - közölte Lázár János. Tájékoztatása szerint ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter a kormánynak arról számolt be, hogy a probléma megoldott és a vendéglátóhelyek, éttermek üzemeltetői hozzá tudnak jutni a tiszai vagy a balatoni halakhoz, ha akarnak. Azt viszont Lázár János nem részletezte, hogy Varga Mihály konkrétan mit értett a "problémamegoldás" alatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?