A halászatot együtt kutatjuk a vietnamiakkal

agrarszektor.hu
A magyar-vietnami agrárkapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségéről tárgyalt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Nguyen Cao Luc, a Vietnami Szocialista Köztársaság kormányhivatalának elnökhelyettese. Egyebek mellett az ökológiai gazdálkodásról, a műtrágya használattal kapcsolatos tapasztalatokról és az agrárszakember képzésről egyeztettek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A két ország között nagy értékű kötött segélyhitel kidolgozása van előkészületben, így Magyarország vietnami mezőgazdasághoz és élelmiszeriparhoz kapcsolódó projektek finanszírozásában is érdekeltté válik - hangsúlyozta Nagy István. Magyarország elkötelezett Vietnam támogatásában az oktatásban is. Magyarország fejlődő országokból - köztük Vietnamból - származó hallgatók magyar agráregyetemen történő képzését finanszírozza. A program 2008-as elindulása óta Vietnamból eddig 20 hallgatót vettek fel.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A halászati kutatásokban a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Haltenyésztési Kutatóintézete együttműködésben áll a különböző vietnami intézetekkel. Vietnam egyre fontosabb partnernek számít Magyarország agrár-élelmiszeripari külkereskedelmében is. Magyarországról borok és magas minőségű élelmiszerkészítmények exportálása lehetséges a jövőben - közölte az agrártárca.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?