JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Az olasz növekedés mértékét tekintve a zöldség vezet 14 százalékkal, az export mennyiségét nézve viszont a gyümölcsök győztek, 4 százalékos növekedéssel elérve az 1,38 milliárd kilogrammot. Az eredmény jelentőségét növeli, hogy a számokat negatívan befolyásolta az Oroszország által az Európai Unióból származó zöldségekre és gyümölcsökre elrendelt embargó is.
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái
A European Supermarket Magazine megjegyzi: több év után most fordult elő először, hogy az export mennyisége meghaladta az importot. Az sem mellékes ugyanakkor, hogy az olaszok szeretik a hazait is: erőteljesen növekszik az igény az olasz termények iránt.
Az elmúlt négy évben az ország lakosságának átlagos zöldségfogyasztása személyenként 3 kilogrammal emelkedett. A Coldiretti elemzése szerint ez 2016-ban mintegy 320 kilogrammnyi zöldséget jelent fejenként. Szintén megdöbbentő adat, hogy - ebben az évszázadban most először - a zöldségre és gyümölcsre fordított összeg meghaladta a húsfélékre fordított keretet, így Olaszországban már hivatalosan is a friss zöldség és gyümölcs a legfontosabb élelmiszer. A háztartások havonta átlagosan 98,55 eurót költenek el a szektorban.
Forrás: blog.syngenta.hu