Durva pálinkacsata: a Tesco visszahívta a Szatmári szilvát

MTI
Hatósági laboratóriumi vizsgálatok szerint a Szatmári ágyas szilvapálinka minősége nem megfelelő, mivel súlyos íz és illathibája van. A Vas megyei kormányhivatal határozata alapján a Tesco már döntött arról, hogy a terméket kivonja áruházaiból. A forgalmazó Panyolai Szilvórium Zrt. szerint a cég lejáratása a cél.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Súlyos minőségi hiányosságokat - íz- és illathibákat - talált a Panyolai Szilvórium Zrt. Szatmári ágyas szilvapálinkájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma - közölte az MTI-vel Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas megyei kormányhivatal főosztályvezetője. A laboratóriumi eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A Tesco-Global Áruházak Zrt. honlapján máris közzétette, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását.

A terméket gyártó társaság szerint ugyanakkor "a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél". A Vas megyei kormányhivatal viszont úgy foglalt állást, hogy a pálinka ellenőrzése éves monitoring terv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzéssel történt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?