Virslik, csokik, pezsgők: indul a nagy razzia

agrarszektor.hu
December elsejétől az egész ország területén téli szezonális élelmiszer-ellenőrzést rendelt el Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Az idei ellenőrzés december elseje és december 31-e között zajlik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A téli felülvizsgálat célja, hogy az ünnepek előtti időszakban megnövekedett forgalom mellett is teljesüljenek az élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények az élelmiszer-előállításban és a forgalmazásban - fogalmaz az FM közleménye. A szezonális ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberi az éves hatósági ellenőrzési tervükben meghatározottak szerint végzik el a megadott célterületek és kiemelt termékek alapján.

A december 1-je és 31-e közötti ellenőrzéseken főként azokra a termékre fókuszálnak, amelyek népszerűek a karácsonyi időszakban. Ennek megfelelően fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss húsokat, a hal és haltermékeket, a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, az újév egyik legkeresettebb termékét a virslit, az édesipari termékeket, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, a borászati termékek közül a bort és a pezsgőt, valamint figyelnek az élő állatok szállítására is.

Az ellenőrzéskor kiemelt figyelmet kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?