Fazekas beszáll a harcba: mondjon le a Magyar Pálinka Lovagrend vezetője

agrarszektor.hu
Lemondásra szólítja fel Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Piros Lászlót, a Magyar Pálinka Lovagrend vezetőjét. A miniszter az agrártárca közleménye szerint azzal indokolja a felszólítást, hogy Piros László névbitorlónak nevezte és feljelentéssel fenyegette meg a határon túli Erdélyi Pálinka Lovagrend tagjait. Eközben az erdélyi párlatkészítők éppen azért lobbiznak, hogy a kormány a pálinka névhasználatot Erdélyre is terjessze ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Érdemtelenné vált a Magyar Pálinka Lovagrend vezetésére és a pálinka szakmai képviseletére Piros László - szögezi le a Földművelésügyi Minisztérium közleménye. Ezért Fazekas Sándor a magyar nagymestert arra szólítja fel, hogy tisztségéről mondjon le.

A közlemény szerint az agrártárca az erdélyi párlatkészítők felvetésére most keresi a megoldásokat arra, hogy a pálinka névhasználatát Erdélyre is ki lehessen terjeszteni. Eközben - rögzíti a közlemény - Piros László névbitorlónak nevezte és feljelentéssel fenyegette meg a határon túli Erdélyi Pálinka Lovagrend tagjait, és a jövőben a délvidéki névhasználókkal szemben is fel kíván lépni, ha Szerbia is az Európai Unió tagjává válik. Ez nem más, mint rosszul értelmezett piac- és eredetvédelmi testvérharc - indokolja a nagymester lemondását sürgető felszólítást a minisztérium.

"Trianon után népünk harmada Magyarország határain kívül rekedt. A kormány azonban folytatja a határokon átívelő nemzetegyesítés programját. Ennek jegyében óvja az össznemzeti érdekeket, segíti a magyarság gasztro-kulturális hagyományainak továbbörökítését. Az erdélyi és délvidéki nemzetrészeknél is" - fogalmaz az FM közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14