Lázár János a multik miatt átszabná a teljes magyar sörpiacot

agrarszektor.hu
Újraszabályozná Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a hazai sörpiacot, hogy helyzetbe hozzák a kisebb sörgyártókat. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy a magyar tulajdonú kézműves manufaktúráknak milyen esélyük van a külföldi érdekeltségű, nagy magyarországi gyártókkal szemben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát - közölte a HVG szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. Érdemes az egész szabályozást megvizsgálni azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy egy kiszolgáltatott kis szereplőt "igyekszik eltaposni" egy multi - fogalmazott az Igazi Csíki Sör gyártója és a romániai Heineken közötti vitára utalva.

Milyen esélyük van a magyar tulajdonban lévő kézműves manufaktúráknak az országban működő, a piacot uraló négy nagy sörgyárral szemben? - tette fel a kérdést Lázár János. Szerinte a vendéglősök kiszolgáltatottak a nagy piaci szereplőknek.

Sérti az emberi méltóságot a vörös csillag
Magyarország tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de elfogadhatatlannak tartja, hogy egy cég kereskedelmi, profitszerzési céllal mások emberi méltóságát sértő jelképeket használ - utalt Lázár János a Heineken logójára. Felidézte: a cég az 50-es években - éppen a politikai jelentése miatt - kifehérítette a csillagot sörösüvegein, és csak a '90-es évek óta használja újra a vörös csillagot. Előzőleg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is arról beszélt, hogy "politikai tartalmat hordoz" a Heineken vörös csillaga, illetve hogy állami támogatást kaphat az Igazi Csíki Sör gyártója.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?