Nemzeti győztes lett az Agárdi Pálinkafőzde a Destillatán

agrarszektor.hu
Tavaly 6 százalékkal, 965 ezer hektoliterfokra nőtt a kereskedelmi forgalomba került pálinka mennyisége hazánkban. A bérfőzött párlatok esetében ugyanakkor bő 8 százalékos visszaesés mutatkozott. A magyar pálinka külföldön is hódít, legutóbb az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén mérettettek meg a tüzes italok, ahol a magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarországon 2016-ban a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinka mennyisége mintegy 965 ezer hektoliterfok volt, 6 százalékkal több, mint 2015-ben. Bő 8 százalékkal csökkent viszont a bérfőzött párlat, 4 millió 757 ezer hektoliterfokról 4 millió 362 ezer hektoliterfokra - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A hungarikumok közé tartozó szeszes italok rendszeresen vesznek részt külföldi megmérettetéseken is. Legutóbb az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén összesen 119 főzde termékeit vizsgálták, Magyarországot 17 főzde képviselte. A versenyen 12 ország több mint ezer mintájáról mondtak véleményt a bírálók. A magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett - közölte  Wolfgang Lukas, a versenyt rendező cég ügyvezető igazgatója a budapesti díjátadón.

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa az MTI-nek arról beszélt, hogy a cég évente 20-25 ezer hektoliterfok pálinkát állít elő. A termékeik jelentős része belföldön fogy el, a kivitel 7-8 százalékot tesz ki. A cég árbevétele évi 300-400 millió forint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?