Kétmilliárdos beruházás a Coca-Colánál

MTI
Kétmilliárd forintos beruházással új raktár épít a Coca-Cola HBC Magyarország dunaharaszti központjában. A növekedéssel ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Coca-Cola egy 12 méter magas, 6500 négyzetméteres raktárat épít a kétmilliárd forintos beruházással. Az új létesítményben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér majd el. Így a cég tájékoztatása szerint ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

Az elmúlt évek kapacitásbővítéseivel a Coca-Cola magyar leányvállalata vált a cégcsoport legnagyobb exportőrévé. Ez a növekvő kivitel szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését.

A vállalat termékei előállításához kétharmad részben magyar alapanyagokat használ fel, mint például a kupak, az alma és a GMO-mentes magyar kukoricából készülő cukor is. Csak az utóbbiból évente mintegy 4 milliárd forintért vásárol a cég.

A cég még 2012-ben stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. Azóta a Coca-Cola HBC Magyarország árbevétele 87,5 milliárdról 100 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 24,5 milliárdra nőtt. Az elmúlt 5 évben 15 milliárd forintot fektetett be a cég Magyarországon, 2017-ben pedig további 5 milliárd forintnyi beruházást valósít meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?