Megkezdte kíméletlen nyári ellenőrzéseit a NÉBIH

agrarszektor.hu
Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ami azt jelenti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei folyamatos ellenőrzéseket tartanak majd. Elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik a szakemberek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Július 1. és augusztus 31. között tartja a nyári szezonális élelmiszerlánc- ellenőrzését a Nébih. A hivatal által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények. Ellenőrzik még a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszereket, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetését, a fagylalt előállítást és forgalmazást, valamint az utcai vendéglátást, a büfékocsikat és mozgó vendéglátókat is - közölte a hivatal.

Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére. Valamint a nyári időjárási viszonyok miatt kiemelt a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése. A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják.

vagyis július 1. és augusztus 31. között

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06