MTZ

Az MTZ egy fehérorosz traktor- és mezőgazdasági gépgyártó, amely főleg négykerekű traktorokat állít elő és forgalmaz. Gépeik általában vörös vagy kék színűek.

A Minsk Tractor Works (MTZ) egy fehérorosz mezőgazdasági gépgyártó, amelynek székhelye a Fehéroroszország (Belarusz) fővárosában Minszkben található. A Minsk Tractor Works az ország egyik fő traktorgyára, amely a Minszki Traktorgyárak Ipari Szövetségének része. A minszki fő üzem mellett a szövetséghez számos olyan üzem tartozik, amelyek az MTZ által gyártott traktorokhoz, erdészeti és egyéb járművekhez alkatrészeket és rögzíthető szerszámokat gyártanak.

Az üzemet 1946 májusában hozták létre, az első traktor, az MTZ-2 modell 1953 októberében gördült ki a gyárból. Az MTZ fő polgári termékének a Belarus néven ismert "MTZ" típusú négykerekű traktorok számítanak, de vannak lánctalpas modelljeik is. Az MTZ traktorok nagyobb európai vevői közé tartozik Ukrajna, Magyarország, Románia és Litvánia, de az Egyesült Államokban és Kanadában is megvásárolhatók a minszki traktorgyár járművei.

Az MTZ traktorai 6-355 lóerő közötti teljesítményre képesek. A gyártó erdészeti szállítójárművei akár 12 tonnányi hasznos tömeg szállítására is alkalmasak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon