170 ezer forintos bírság 23 süllő miatt

agrarszektor.hu
Huszonhárom fogassüllőt talált egy ellenőrzésen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) egy horgásznál Zsadány térségében. A halak közül huszonkét egyed nem érte el a minimális fogási méretet, ezért 171 ezer forint halvédelmi bírságot szabtak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Békés megyei Zsadány környékén, a halgazdálkodási vízterületként nem nyilvántartott Toprongyos-főcsatornán tartott ellenőrzést az ÁHSZ - közölte a NÉBIH. A helyszínen egy horgásznál 23 fogassüllőt találtak a járőrök. A horgász állami horgászjeggyel és fogási naplóval ugyan rendelkezett, azonban a méretkorlátozással is védett fogassüllők közül 22 egyed nem érte el a legkisebb fogási méretet.

Az ÁHSZ járőrei a halakat lemérésük után, élve visszaengedték a főcsatornába. A horgász ellen közigazgatási eljárás indult. A NÉBIH az eljárás során 171 ezer forint halvédelmi bírságot szabott ki az előírásokat megsértő személyre, továbbá 2 év időtartamra eltiltotta a halászati engedély, az állami halász- és horgászjegy, valamint az állami turista horgászjegy váltásától.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?