JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
2018 végétől új termékek előállításába kezd a Kométa 99' Zrt. egy több mint 1,3 milliárd forintos beruházás eredményeként - áll a társaság közleményében. A cég a vágóhídján keletkező melléktermékek feldolgozásával fogja előállítani az új termékeket, így a hulladékmegsemmisítés elmaradásából mintegy 50 millió forint megtakarítást remél évente.
A kaposvári vágóhídon olyan technológiát honosítanak meg, amellyel az évente keletkező 6800 tonna melléktermékből 1100 tonna ipari zsírt és 2200 tonna húslisztet készítenek. A feldolgozásra nem alkalmas anyagokat pedig szakszerűen ártalmatlanítják majd. Az ipari zsírt a vegyiparban, a gyógyszeriparban és a kozmetikai iparban hasznosítják, Olaszországban kogenerációs motorokkal elektromos energiát is előállítanak belőle. A húslisztet pedig hobbiállat-eledel készítéséhez használják fel erre szakosodott vállalkozások - közölte a húsipari cég.
Magyarországon egyedülálló, hogy egy főtevékenységként vágással, húsfeldolgozással, húsipari termékgyártással foglalkozó vállalkozás új termékeket állítson elő vágóhídi melléktermékekből. Ezzel a Kométa nemcsak bevételre tesz szert, hanem a környezet védelméhez is hozzájárul.
egyebek mellett teljesen felújította a vágóhidat és a csontozó üzemet, valamint jelentős fejlesztéseket hajtott végre a gyártó és csomagoló üzemegységekben.
A két olasz húsiparos család és a kaposvári önkormányzat tulajdonában lévő, a somogyi megyeszékhelyen, valamint Budapesten mintegy 700 embert foglalkoztató Kométa tavaly 6 milliárd forinttal növelte árbevételét az előző évihez képest, az adózás előtti eredménye meghaladta az 550 millió forintot.
A társaság tavaly a 2015. évinél 21 százalékkal több, 57 ezer tonna húst és húskészítményt állított elő és adott el. Az árbevétel 61 százaléka a belföldi értékesítés eredménye, az exportárbevétel részarány 37-ről 39 százalékra nőtt 2016-ban. A készítményexport 52 százaléka Olaszországba irányul, de a Kométa termékei emellett több mint 30 országba is eljutnak. A cég megduplázta dél-koreai kivitelét, és elindította az exportot Japánba is.