Munkaegészségügyi várakozási idő

A munkaegészségügyi várakozási idő azt az időtartamot jelenti, amelyen belül a kezelt területre csak az alkalmazott növényvédő szerhez előírt védőfelszerelésben lehet belépni.

A munkaegészségügyi várakozási idő (rövidítve m.v.i.) azt a napokban megadott időtartamot jelenti, amelyen belül a kezelt területre csak az alkalmazott növényvédő szerhez előírt védőfelszerelésben lehet belépni. Védőfelszerelés nélkül csak a  munkaegészségügyi várakozási idő letelte után lehet a kezelt területen tartózkodni vagy munkát végezni. A felhasználói biztonság érdekében a munkaegészségügyi várakozási idő: 0 jelöléssel ellátott készítmények esetében a permetlé felszáradását követően (biztonságosan a kezelést követő napon) szabad a kezelt területen védőfelszerelés nélkül tartózkodni, illetve ott munkát végezni. Fontos tudni, hogy ha egy kezelés alatt több, eltérő várakozási idejű növényvédő szert használnak fel, mindig a leghosszabb várakozási időt szükséges betartani!

A készítmények alkalmazására vonatkozó valamennyi előírást szigorúan be kell tartani az emberi egészség és a környezet veszélyeztetésének elkerülése érdekében! Amennyiben feltétlenül szükséges a növényvédő szerrel való permetezés, a kezelés megkezdése előtt értesíteni kell a felhasználóval egy háztartásban lakókat és a kezelt terület közvetlen környezetében élőket!

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.