A terrorizmus miatt ne szigorítsák a vadászati fegyvertartást

MTI
Fel kíván lépni Magyarország az ellen, hogy az unió szigorítsa a vadászati fegyvertartást. Brüsszel a terrorizmus miatt változtatna a szabályozáson, de a kormány szerint inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarország közösen lép fel Csehországgal és Lengyelországgal az ellen, hogy az EU a terrorizmus elleni védelemre hivatkozva korlátozni akarja a vadászok fegyvertartását - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) budapesti megnyitóján. Szerinte a bevált, jól működő szabályozás megváltoztatása helyett inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni.

Magyarországon egyszerűsödött a fegyvertörvény, és a szakmai szervezetek hozzájárulása nélkül nem kerülhet az Országgyűlés elé vadászatot érintő jogszabályi javaslat - húzta alá Semjén Zsolt. Emellett megállapodások jöttek létre a szakmai képviseletek és a minisztériumok, a természetvédők, illetve a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) között.

Az új vadászati törvény értelmében államilag fizetett tájegységi fővadászokat alkalmaznak. A kamarai törvény szerint pedig a vadászjegyekből származó bevétel az Országos Magyar Vadászkamaránál marad, míg az élőhelyfejlesztéshez vadgazdálkodási alapot működtetnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?