Szijjártó újabb nagy beruházást jelentett be

agrarszektor.hu
Összesen 836 millió forintos támogatást nyújt a kormány a zalaegerszegi Zalaco Sütőipari Zrt.-nek. A cég 4 milliárd forintos beruházást hajt végre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Zalaco beruházása háromszorosára bővíti a termelési kapacitást - közölte a beruházásbejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Két - összesen 2500 négyzetméternyi - termelőcsarnok és 1500 négyzetméteres raktár épül, és 150 új munkahelyet is teremtenek 2020-ig. A 4 milliárdos beruházáshoz 836 milliós támogatás társul.

A vállalat már évekkel korábban elérte termelési kapacitásának felső határát és terjeszkedni kíván a szomszédos országokban is - mondta Berta László, a vállalat vezérigazgatója. A cég nettó árbevétele 2015-ben megközelítette az 5 milliárd forintot, 2016-ban elérte az 5,6 milliárdot, tavaly pedig - a vezérigazgató közlése szerint - meghaladta a 7 milliárdot. A társaság több mint 550 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 60 magyarországi üzletében négyszázféle terméket értékesít, évente 7 millió kilogramm kenyeret készít.

A kormány beruházásösztönző programjában tavaly ezek az élelmiszeripari cégek szerepeltek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?