Alapvető élelmiszerek: 5 százalékos áfát akar az LMP

MTI
Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja az LMP, szerintük ugyanis a jelenlegi rendszer nem fenntartható. A párt a mai napon módosító javaslatot nyújt be a kormányhoz azért, hogy ezeknek az élelmiszereknek a teljes köre kerüljön az 5 százalékos áfakulcs alá.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Módosító javaslatot nyújt be a mai napon az LMP a kormány adócsomagjához azért, hogy az alapvető élelmiszerek teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá - mondta Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. Ebbe a körbe tartozik a zöldség-gyümölcs, a pékáru és a tejtermék kategória is.

A képviselő szerint nem 1-1 terméket kellene a kedvezményes kulcs alá vonni, hanem az élelmiszerek egész körét, a jelenlegi rendszer ugyanis nem fenntartható. A 27 százalékos áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél, jelenleg ugyanis Magyarországon egy kiló kenyéren többet keres az állam, mint a kiskereskedő, aki azt eladja - hangsúlyozta Csárdi Antal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?