Hőséghullámok: ivóvíz és pihenőidő kell a dolgozóknak

agrarszektor.hu
Megfelelő hőmérsékletű ivóvizet és rendszeres pihenőidőt kell biztosítaniuk a munkavállalóknak dolgozóik számára a hőséghullámok idején. Különösen a szabadban végzett fizikai tevékenységeknél kell figyelni a szabályozásra, mint amilyenek a mezőgazdasági munkák is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az ivóvíznek 14-16 Celsius fokos hőmérsékletűnek kell lennie a higiénés követelmények betartása mellett, a munkaszervezésnél pedig rendszeres pihenőidőket kell beiktatni - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya. Figyelni kell a munkavállalók cseréjére is, hogy felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos helyen dolgozzanak a munkavállalók.

A munkavédelmi főosztály a munkaidőkeretben (például 12 órás beosztásban) dolgozóknál a hőségriasztás idején azt javasolja a munkaadóknak, hogy ütemezzék át a munka-pihenési rendet, illetve az érintett dolgozók számára alakítsanak ki gyakoribb és hosszabb pihenőidőket. A munkavédelmi oktatás alatt fel kell készíteni a dolgozókat arra, hogy felismerjék és kezelni tudják a hőség okozta túlzott igénybevétel és a hőguta tüneteit. A tárca felhívja a figyelmet arra, hogy mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen arra az esetre, ha segítséget kellene hívni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03