Brutális tűz pusztított Békéscsabán! Képeken a lángoló István-malom

MTI
Leégett az egykori István-malom épülete kedden Békéscsabán. A lángokat - amelyek átterjedtek egy kisebb melléképületre is -, kedden késő este sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak. Sérültekről nincs információ.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A belvárosban található malomépület 17 óra körül gyulladt ki, és a lángok annak ellenére átterjedtek az épület összes szintjére, hogy a tűzoltók nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre érkeztek. Este fél 7-re összeomlott a tetőszerkezet; az épület mind a hat szintjének födémszerkezete beszakadt. A több mint százéves, több éve üresen álló ipari műemlékhez ötös, kiemelt fokozatban riasztották a tűzoltókat, akik Békéscsaba mellett hat településről érkeztek a helyszínre. A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért és sérültekről sincs információ.

Késő estére a lángokat az épület két oldala felől megfékezték, körülhatárolták a tűzoltók, és az utómunkálatokat végzik. Visszahűtik az épületet és megakadályozzák, hogy újra lángra kapjon. A környéket a rendőrség teljesen lezárta, a közeli városi kórházban "elzárkózást" rendeltek el, vagyis a betegek nem hagyhatták el a kórház épületét - közölte Gombos Erik, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.

Képek forrása: MTI/Lehoczky Péter

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?