A kávé jövője a fair trade-en múlik?

agrarszektor.hu
Múlt évben 1,6 milliárd euró értékben adtak el fair trade-termékeket Németországban, egy év alatt 22%-kal nőtt az értékesítés volumene. Főleg a banán, a kávé, a kakaó és a rózsa megy nagyon, ha fair trade-kereskedésből származik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"A beszállítói hálózat elején az alacsony bérek és a kizsákmányolás még mindig komoly gondokat okoz. A fair trade mozgalom olyan stratégiai szövetség, melynek segítségével megteremthetjük az utat egy igazságosabb kereskedelem felé" - mondta Gerd Müller gazadsági miniszter. Ahhoz, hogy fenntartatható fejlődési pályára álljanak, a fejlődő országokban politikai változásokra és a termelőknek több piaci hozzáférésre van szükségük. A fair trade ugyanakkor nem nő elég gyorsan, legalább is Dieter Overath, a TransFair vállalat vezetője szerint.

A gazdálkodókat sújtja az alacsony felvásárlási ár. Fiatalok fordulnak el a mezőgazdaságtól, mert képtelenek megélni belőle. Ha szeretnénk élvezni a kávé, a banán, vagy a kakaó ízét, a nagyvállalatoknak is magukévá kell tenniük a fair trade mozgalom elveit

- mondta a cégvezető. A TransFair a fenntartható textil-, kakaó- és banánkereskedelem érdekében cégeknek kínál stratégiai partnerséget, hogy környezeti és szociális standradokat vezessenek be - írta az European Supermarket Magazine. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?