Óriási lehetőség a magyar bogyós gyümölcsök előtt: így szorítanák ki az importot

agrarszektor.hu
Hűtőházat adtak át a Mura Nemzeti Program keretében a Zala megyei Kisrécsén. A Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a családi gazdaság áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitás növeléséhez szükséges építmények kialakításának támogatása - írja közleményében az Agrárminisztérium. A pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a a Hivekovics Családi Gazdaság Kisrécsén található áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a hűtőház avatási ünnepségén. Az áfonya mellett a szintén itt termesztett ribizlihez, szederhez és más bogyós gyümölcshöz, amelyhez a hűtőház megépítése elengedhetetlen, mint ahogyan a hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van. Ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat.

NEKED AJÁNLJUK
Van remény? Feltámadhat még a magyar málna?
Növény

Van remény? Feltámadhat még a magyar málna?

Bár az utóbbi évtizedekben csökkent a bogyós gyümölcsültetvények mérete, a megváltozott klimatikus körülmények között is van létjogosultsága e növényi kultúrák termesztésének.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?