Magyarország agrárösztöndíjakkal segíti a fejlődő országokat

agrarszektor.hu
Hazánk a hétköznapokban jól hasznosítható, fontos mezőgazdasági ismereteket ad át a fejlődő országok leendő agrárszakembereinek. Abban hiszünk, hogy a problémákat helyben kell megoldani, és többek között egy sikeres ösztöndíjprogrammal segítjük a rászoruló országokat, miközben a kezdeményezés hazánk gazdaságának is hasznos - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a FAO-ösztöndíjprogram ünnepségén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tizenhat ország huszonöt hallgatója kezdte meg idén tanulmányait Magyarországon, az Agrárminisztérium által szervezett ösztöndíjprogramban. Az újonnan felvett hallgatókat a tárca, a fogadó hazai agráregyetemek, valamint a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala képviselői köszöntötték december 9-én, Budapesten. Belánszky-Demkó Zsolt emlékeztetett arra, hogy az ösztöndíjprogram fontos alappillére a FAO és Magyarország közti szoros együttműködésnek, amelynek fő célja a világszintű élelmezésbiztonság növelése és a fenntartható fejlődési célok teljesítése.

Az érintett országokból érkező diákok olyan, a hétköznapokban jól hasznosítható képzést kapnak, amellyel elősegíthetik országuk mezőgazdaságának gyarapodását.

A helyettes államtitkár elmondta, Magyarország számos eszközzel segíti a fejlődő országok agrárproblémáinak helyben történő megoldását. A végzett agrárösztöndíjasok közül többen ma már vezető beosztásban dolgoznak hazájukban. Mindez lehetővé teszi ezen országokkal a szakmai és tudományos együttműködés erősítését, Magyarország befolyásának növekedését, továbbá a gazdasági kapcsolatok és az exportunk élénkítését - emelte ki.

Raimund Jehle, a FAO Regionális Irodájának helyettes vezetője köszönetet mondott a magyar kormánynak az ösztöndíjprogram aktív támogatásáért. Aláhúzta, hogy az ösztöndíjprogram kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók megszerezzék a szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a mezőgazdaság legfontosabb területein, mindehhez jó alapot biztosít a magyar felsőoktatás minősége és a FAO szaktudása.

Forrás: AM Sajtóiroda

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?