Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

agrarszektor.hu
Sokat hallunk a gyorséttermek és a húsevés hátrányairól, nem csoda, ha ma már nálunk is megkerülhetetlenek a vega és vegán opciók, amelyekhez az egészségességet társítjuk. Akár húsos, akár vegán a burger, mindenképpen jobb, ha otthon állítjuk össze minőségi szósszal és zöldségekkel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gyerekek gyakran követelnek egészségtelen ételeket. Olykor-olykor a kedvükre tehetünk, de tartsuk szem előtt, hogy ha már gyorsfagyasztott alapanyagból dolgozunk, legalább az egyéb összetevőkben hozzuk a minőséget.

Alapanyagok 10 burgerre:

Hamburgerzsemle és hamburger

Szósz:
- 0,5 dkg avokádókocka vagy avokádó
- 0,5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db lime
- 8 dkg paradicsom
- só, bors

Pirított gombához:
- 250 g barna csiperke
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 ek (modenai) balzsamecet
- só, bors

Rukkola
Paradicsom szeletelve

  • Elkészítjük az avokádókrémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
  • A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a balzsamecetet. Erős lángon pirítjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
  • A burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
  • A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.
  • Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert. A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd ráhelyezzük a zsemle tetejét.

Címlapkép: Beyond Meat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?