Imádják a magyar borokat Lengyelországban

Imádják a magyar borokat Lengyelországban

MTI
Magyar borászati bemutatót tartottak szerdán Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a legutóbbi országos borversenyen díjazott huszonhat pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt. A HNT 2018 óta rendezi lengyelországi szakbemutatóit, január végén a rendezvényre Krakkóban is sor került.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A HNT közleménye szerint a borbemutatón két hagyományos tematikus mesterkurzus is zajlott a több mint 230 fős lengyel üzleti közönség számára. Brazsil Dávid, a HNT főtitkára úgy értékelte: előrejelzések szerint az elkövetkező években a lengyel borfogyasztás mind mennyiségben, mind értékben várhatóan növekszik. A következő öt évben az export mennyiségét legalább háromszorosára kell növelni, mert jelenleg a lengyelországi borbehozatalban Magyarország csak a nyolcadik helyen szerepel. 

A magyar borkivitelben Lengyelország 2019-ben értékben az ötödik helyet foglalta el, az itt értékesített magyar borok ára hatvanöt százalékkal magasabb az átlagos exportárnál. A tavalyi év első 11 hónapjában 2,7 millió liter bort exportáltunk Lengyelországba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?