Koronavírus: a fogyasztói szokásokkal kapcsolatban indított online kérdőívet a Nébih

Koronavírus: a fogyasztói szokásokkal kapcsolatban indított online kérdőívet a Nébih

agrarszektor.hu
Hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokások a járványügyi helyzet hatására? Milyen élelmiszereket halmoznak fel az emberek? Mit kezdenek a tartalékokkal? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kutatói, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakembereivel közösen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az emberiségnek az elmúlt hetekben a legfontosabb feladata az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely mindenki életét átalakította. Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárolnak, hogyan étkeznek és hogyan tartalékolnak az emberek, olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakemberei az általuk közösen összeállított online kérdőív segítségével most képet kaphatnak arról, hogy miben változott az emberek élelmiszerekhez fűződő viszonya. A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih oldalán elérhető felmérés kitöltésével. A kérdőív kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők is lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz. A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?