Vészjósló jelentés: világszerte komoly visszaesés várható a hústermelésében

Vészjósló jelentés: világszerte komoly visszaesés várható a hústermelésében

agrarszektor.hu
A következő két évben 1,7%-os visszaesés várható a globális hústermelésben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A FAO 2020/2021 jelentése alapján az élelmiszerpiacok még több hónapos bizonytalansággal nézhetnek szembe a koronavírus-járványnak köszönhetően. Azonban más ágazatokkal szemben az agrár-élelmiszeripar valószínűleg nagyobb rugalmasságot fog mutatni. A negatív hatást leginkább a legkeresettebb alapanyagok ágazatai (pl. gabonafélék, olajos növények, hús, tejtermékek, hal és cukor) fogják érzékelni, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Az előrejelzés alapján a vizsgált időszakban a teljes hústermelés 1,7%-kal csökken a különböző állatbetegségek, a koronavírus járványhoz kapcsolódó piaci zavarok, valamint a szélsőséges időjárási viszonyok elhúzódó hatásai miatt. A koronavírussal kapcsolatos intézkedések hatására - ideértve kialakult szűk logisztikai kapacitásokat, keresleti anomáliákat és a jelentős mennyiségű eladatlan húskészleteket − 2020 januárjától a nemzetközi húsárak 8,6%-kal csökkentek. A nemzetközi húskereskedelem várhatóan mérsékelt - 2019-hez képest jóval lassabb ütemű − növekedést mutat majd, amelyet a Kínába irányuló kereskedelem indokol.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?